Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/socialnewsify.com/los-angeles.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Fakta om Los Angeles. Här hittar du allt du behöver veta om L.A.

Allt du behöver veta om Los Angeles

Hop-on Hop-off Los Angeles

Lär känna Los Angeles genom att åka Hop-on Hop-off buss genom de olika delarna av staden.
Systemet med sightseeingbussar i Los Angeles är väldigt enkelt, man köper bara en biljett och går ombord på bussarna vid någon av de 70 stationer som finns runtom i Los Angeles området. Under resans gång kan du lyssna på en förinspelad guide som finns på nio olika språk. När bussen passerar en plats som du vill utforska mer så hoppar du helt enkelt av bussen. När du känner dig klar med området där du hoppat av så letar du upp en ny busstation och hoppar på igen för att fortsätta din sightseeing tur runt Los Angeles.

Los Angeles – Drömmarnas Stad

Los Angeles (kallas oftast L.A) grundades av spanjorer 1781 och låg kvar på Mexikanskt område fram till 1846, då Los Angeles kom att tillhöra USA.
I Los Angeles bor det ca 3,8 miljoner invånare och staden lockar närmare 50 miljoner turister varje år.
Los Angeles är en metropol med ett enormt utbud inom konst mat och nöje på grund av en blandning av 140 olika kulturer i staden.
Los Angeles är välkänd för områden som Hollywood, Beverly Hills och även stadens mer exklusiva område Bel Air, där några av Los Angeles mest förmögna människor bor.

Många människor kommer sig till Los Angeles för att söka lyckan inom film och musikbranscen och att många faktiskt har lyckats förstår man när man tar en tur genom kändistäta Beverly Hills. Om man vill se på vilka adresser och i vilket hus stjärnorna bor så finns det kartor att köpa, dessa kan ibland vara ouppdaterade då många kändisar rör på sig och flyttar ofta.
För den som tycker om shopping så är Beverly Hills ett shoppingparadis väl värt ett besök. Här kan man strosa runt i området som kallas the “Golden Triangle” och hitta stora modevaruhus så väl som mindre lokala butiker.

Hollywood är filminspelningarnas hemstad och den välkända HOLLYWOOD skylten har blivit stadens viktigaste symbol.
I Hollywood ligger även den berömda gatan Hollywood Boulevard, Hollywood Walk Of Fame, där mer än 2500 filmstjärnors namn finns inlagda i stjärnor på trottoaren.
Framför premiärbiografen Mann´s Chinese Theatre, som öppnades 1927 på Hollywood Boulevard, har många kändisar lämnat sina hand- och fotavtryck under årens lopp och biografen är en välbesökt plats av turister.

Los Angeles har en lång fin sandstrand och på Santa Monica Beach måste du besöka Santa Monica Pier som är en brygga med nöjesparken Pacific Park som erbjuder butiker, restauranger, karusell, pariserhjul samt olika uppträdanden.

Los Angeles erbjuder inte bara ett pulserande storstadsliv. För den som vill komma undan pulsen en stund så finns det ett stort utbud av grönområden, parker och lekplatser.
Du bör bland annat besöka Griffith Park som är en före detta djurpark och en av de största kommunala parkerna i hela Nordamerika samt det största landmärket i staden Los Angeles. I Griffith Park kan man hyra cyklar för att ta sig runt men man kan även promenera eller jogga. I parken finns även golfbana, tennisbana och swimmingpool som är öppen på sommarmånaderna och för barn så finns ponnyridning och en karusell. Griffith Park har även varit inspelningsplats för många filmer i Los Angeles.

Los Angeles Flagga

Los Angeles läge i Kalifornien

Los Angeles läge i USA

SAKER ATT TÄNKA PÅ

Valuta

USD

Tidsskillnad Sverige

-9 timmar

Behövs adapter?

JA

Övrig fakta om Los Angeles

  • Smeknamn: Änglarnas Stad
  • Delstat: Kalifornien
  • Area: 1302 km²
  • Invånare: 3 976 000
  • Koordinater: 34°01′09″N 118°24′38″V

Kollektivtrafiken i Los Angeles

Los Angeles är den största staden i Kalifornien och att ta sig runt utan bil kan vara lite krångligt och långsamt.
Det är enklast att hyra bil i Los Angeles men självklart finns det andra alternativ såsom buss, spårvagn, tåg och taxi.

Att ansöka om ESTA

ESTA Logotyp

ESTA är ett elektroniskt system som står för reseauktorisering.
För att få komma in i USA måste man ansöka om ESTA innan avresa och få detta godkänt för att få gå ombord på flygplanet.
Detta är till för att de ska kunna kontrollera vilka som tar sig in i landet innan de är vid passkontrollerna.
Något som är viktigt att notera är att ett godkänt ESTA ger dig ingen garanti till inresetillstånd.
Reser du ofta till USA så behöver du inte göra detta varje gång men kontrollera noga hur lång giltighetstid ett ESTA har. Om du byter pass så måste du ansöka om nytt ESTA.
När du ska ansöka om ESTA var noggrann med vilken sida du besöker, det finns många företag som “hjälper” dig med att fixa detta intyg mot en avgift och denna avgift är ofta ganska hög och det enda de gör är att fylla i dina uppgifter åt dig.
Ansök om ESTA här detta är helt kostnadsfritt och är som ovan nämnt ett måste för att komma in i USA.

Hitta billiga flyg här!

Free WordPress Themes, Free Android Games