Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/socialnewsify.com/los-angeles.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Historia om Los Angeles om hur staden kom till - Los-Angeles.se

Historian om Los Angeles

Los Angeles historia från då till nu

Los Angeles har en händelserik historia som befolkades för flera tusen år sedan.
Från början var det indianer som var bosatta i Los Angeles men det var först i slutet av 1700-talet som grunderna till staden började ta form. Los Angeles besöktes redan under 1500-talet då en spanskt expedition kom dit men inga försöka till att skapa någon stad inleddes just då. Los Angeles kom senare att gå under spanskt flagg och kallades först ”Staden till vår dam, Drottningen av änglarna vid floden Porciúncula” eller på spanska ”El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Rio de Porciúncula”. Man tyckte dock att det var ett alldeles för långt namn och det kortades istället senare ner till Los Angeles.
År 1821 hade Los Angeles vuxit till södra Kaliforniens största självbärande jordbruk och kontrollen av Los Angeles togs över av Mexiko istället för Spanien vilket firades med stora festligheter i staden. Vid den här tidpunkten stod även den nya kyrkan färdig och stadens politiska liv utvecklades. Los Angeles förblev spanskt fram till 1847 då USA tog kontrollen över Los Angeles.
Idag är Los Angeles en stad innehållandes många olika kulturer och folkslag och redan på 1700-talet var det flera olika folkslag som bodde där.
Från dess att Los Angeles grundades har det hänt väldigt mycket, befolkningen har ökat enormt till att idag vara en av USA´s största städer.

Tåg i Los Angeles förändrade en hel del

En stor händelse i Los Angeles historia var när järnvägen byggdes under 1870-talet, detta sammankopplade staden med resten av USA vilket ledde till ytterligare befolkningsökning för Los Angeles.
Under 1890-talet fann man oljan i Los Angeles vilket gjorde att en stor ökning av befolkningen skulle ske och när stadens hamn blivit klar för att använda och Panamakanalen togs i bruk 1914, så expanderade Los Angeles väldigt kraftigt.
Befolkningen i Los Angeles växte
och växte allt eftersom åren gick och i början av 1930-talet hade staden nått 1 miljon invånare vilket var en ökning på niohundratusen invånare på 50-60 år.
På 30-talet hände mycket i Los Angeles som präglat staden och till viss del gjort den till vad den är idag. Näringslivet i Los Angeles tog fart ordentligt och flera industrier flyttade till Los Angeles för att etablera sig, bland annat film och musikindustrin.
När Los Angeles 1984 för andra gången fick äran att arrangera olympiska spelen så bodde drygt 3 miljoner invånare i staden.
Los Angeles jobbar hårt med att få ordning på droger och kriminalitet vilket har givit resultat under senare tid även om det finns en hel del kvar att jobba på.

Hitta billiga flyg här!

Free WordPress Themes, Free Android Games