Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/socialnewsify.com/los-angeles.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Hyra bil Los Angeles eller åka tunnelbana och buss, hur väljer man?

Kommunikationer i Los Angeles

Kommunikationer – Los Angeles

När man landar i en ny stad eller kanske till och med ett nytt land för första gången så kan det kännas överväldigande att ta reda på all information om hur man skall ta sig från flygplatsen till sitt hotell eller in till staden. Man är ofta trött när man landar efter en lång resa och de flesta vill att transporten till hotellet skall gå snabbt, vara billig och det skall även vara enkelt att hitta varifrån tåget, bussen eller taxin går från flygplatsen.
När man besökt en plats flera gånger så märker man att det faktiskt inte är så krångligt som det kändes första gången men en god idé är att i lugn och ro hemma ta reda på all fakta om transportmedlen som gäller på semesterorten man skall till.
Det är också viktigt att kolla upp vad som gäller angående dricks till olika servicepersonal om man exempelvis skall åka taxi.
Det enklaste sättet att ta sig runt i Los Angeles är att hyra bil redan på Los Angeles flygplats.

Los Angeles International Airport (LAX)

Los Angeles Internationella flygplats även kallad LAX, öppnade 1930 och är Kaliforniens största flygplats och om du ska resa till Los Angeles så är sannolikheten stor att du landar här.
Los Angeles flygplats är hårt trafikerad och den näst största flygplatsen i hela USA när det gäller antalet passagerare, endast Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport är större.
Los Angeles Internationella flygplats är även en av de största internationella flygplatserna i världen och hamnar på fjärde plats med drygt 80 miljoner passagerare per år och ca 700 000 starter och landningar.
Los Angeles har fyra stycken parallella start och landningsbanor, nio terminaler och 128 gater som är formade som ett U eller hästsko.
Man kan ta sig mellan terminalerna med “shuttle bus” och mellan några av terminalerna så finns det gångpassage och även tunnel.
För dig som vill hyra bil så finns de flesta stora biluthyrningsfirmorna representerade på Los Angeles flygplats.

Hyra bil i Los Angeles

Los Angeles är byggt på ett sätt som i princip kräver att man har bil för att kunna ta sig runt och du hyr bil i Los Angeles enklast hemifrån, via någon av de stora biluthyrningsfirmorna. När du fått ditt baggage och skall hämta din hyrbil letar du efter en lila skylt som säger “Rental Car Shuttles” och där hoppar du på rätt buss som tar dig till den biluthyrningsfirma du hyrt ifrån.
Avstånden i Los Angeles är relativt stora och det finns många olika områden att titta på så man tar sig enklast runt med egen hyrbil.
När man väl åkt bil till den plats man vill se så tar man sig runt till fots för att se och uppleva allt på nära håll.
Du kommer förmodligen få höra från någon som varit i Los Angeles tidigare att biltrafiken är stökig och att det är mycket köer men som i vilken annan storstad som helst så bör man undvika rusningstrafiken, i övrigt är det inte svårt att köra bil i Los Angeles.

Taxi i Los Angeles 

När det gäller att åka taxi i Los Angeles så är det inte alltid det lättaste, jämför man med andra större städer så finns det relativt få taxibilar här. Det kan vara svårt att hitta en taxi själv ute på gatan om man inte befinner sig i de centrala delarna så det kan vara en god idé att förboka taxi.
Tänk också på att Los Angeles är stort, det är många platser och områden att besöka och avstånden blir väldigt stora och taxiresorna relativt dyra. Ibland finns det fasta priser mellan populära ställen som kan bli billigare än rörligt taxameter pris.
Det är svårt att säga exakt vad det kostar att åka taxi men från Los Angeles flygplats till “Downtown” brukar det ofta vara flat rate på mellan $45-$50.
I USA skall man alltid betala dricks och ca 15% på taxipriset är lagom (Om man är extra nöjd och vill visa sin uppskattning kan man ge upp till 20%)

Tunnelbana och buss i Los Angeles 

Los Angeles har även ett tunnelbane- och snabbspårvägssystem och tunnelbanan är ett praktiskt och snabbt sätt att ta sig från centrum och ut.
Det finns även bussar i Los Angeles och det är relativt enkelt att ta sig mellan de olika turistattraktionerna med buss. Man kan köpa en enkel biljett direkt ombord av chauffören men alternativ som dagsbiljett och veckopass finns också. Priset på buss och tunnelbana är den samma.
Kollektivtrafiken drivs av “Los Angeles County Metropolitan Transit Authority”.
Med “Metro Trip Planner” kan du enkelt knappa in vart du vill resa från och till vilken plats så ser du direkt vilken metro och färg på linjen du skall välja, du ser också hur många stop det är på vägen och hur lång tid det tar.
Även om bil är att föredra i en stad som Los Angeles så har de på senare tid satsat på och byggt ut kollektivtrafiken för att man enkelt skall kunna ta sig runt om man inte har möjlighet att åka bil.

Bo bekvämt och med närheten till Los Angeles flygplats på Hyatt Regency Los Angeles International Airport

Hitta billiga flyg här!

Free WordPress Themes, Free Android Games