Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/socialnewsify.com/los-angeles.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Stadsdelar i Los Angeles så som Beverly Hills - Los-Angeles.se

Stadsdelar i Los Angeles

Populära stadsdelar i Los Angeles

Los Angeles är stort och består av många olika stadsdelar som är väl värda ett besök och det enklaste sättet att ta sig runt i Los Angeles är genom att hyra bil.
På grund av Los Angeles stora yta så är alla stadsdelar väldigt utspridda och en del hävdar att vissa av stadsdelarna faktiskt är egna städer och egentligen inte hör till Los Angeles.
De flesta storstäder brukar ha ett väldigt bra kommuniktionsnät med bussar, tunnelbana, spårvagn mm och även om Los Angeles också har allt detta så är det fortfarande enklare att ta sig runt med bil då staden har en hel del kvar att jobba på när det gäller kollektivtrafiken.
Los Angeles stad har dock börjat jobba på att bygga ut och förbättra kollektivtrafiken och mycket har blivit bättre på senare år,
de har delvis tagit tag i detta pga problem med luftföroreningar i staden.
Som turist är det dock enkelt och billigt att hyra bil och vägarna är väl utbyggda och det finns enorma motorvägar att åka på.
Som i alla stora städer bör man undvika rusningstrafiken och en GPS eller liknande är att rekommendera om du är i staden för första gången och är osäker på hur du skall hitta överallt.

Los Angeles är en mångkulturell stad vilket ofta avspeglar sig i olika områden i staden.
Till exempel finns det områden som Chinatown, Koreatown, Little Tokyo, Little Armenia, Thai Town, Little Ethiopia mm som är väl värt ett besök.

Los angeles har flera kända stadsdelar som de flesta hört talas om men kanske aldrig upplevt på nära håll.
Du har säkert hört om alla kändisar i Beverly Hills, filminspelningarnas stad Hollywood, Stranden i Santa Monica beach, eller lyxområdet Bel Air.
Oavsett vad som lockar dig mest på din resa till Los Angeles så ger vi dig fakta och information om de olika stadsdelarna som vi tycker att du bör besöka när du är i L.A

Beverly Hills

Beverly Hills är en liten stadsdel som helt omges av Los Angeles och området är mest känt för alla kändisar som bor där. Beverly Hills har även varit inspelningsplats för en del kända filmer, bla Snuten i Hollywood.
Om du vill spendera pengar på lyxshopping är Rodeo Drive väl värt ett besök. Rodeo Drive är en berömd gata i Beverly Hills och omtalad för sina exklusiva butiker med många av världens dyraste märken. För den som inte vill shoppa dyrt så kan man bara strosa omkring och titta på all lyx.

BOKA HOTELL I BEVERLY HILLS HÄR

Hollywood

I Hollywood är chansen stor att du stöter på en och annan kändis på gatan. Hollywood är också platsen dit alla med drömmar om kändisskap kommer och det finns en hel del gatuartister som förmodligen drömmer om den stora lyckan.
Här kan du promenera längs Hollywood Walk of Fame där mer än 2500 filmstjärnors namn finns inlagda i stjärnor på trottoaren.
Om du har bil rekommenderas att du åker längs Sunset Boulevard, en närmare 4 mil lång gata från Hollywood ända till stranden, den del av Sunset Boulevard som passerar genom Hollywood brukar kallas Sunset Strip.

BOKA HOTELL I HOLLYWOOD HÄR

West Hollywood

West Hollywood är en stad i Los Angeles County som omges av Beverly Hills i väster, Hollywood Hills i norr och Hollywood i öster.
West Hollywood sägs vara den mest promenadvänliga staden i hela Kalifornien.
Den mest kända delen av Sunset Boulevard heter Sunset Strip och passerar genom West Hollywood. Sunset Strip är känt för alla stora färgstarka skyltar längs vägen.
I West Hollywood kan du shoppa på det stora varuhuset Beverly Center eller den hippa shoppinggatan Melrose Avenue även känd för sin del Melrose District.

BOKA HOTELL I WEST HOLLYWOOD HÄR

Bel Air

Bel Air är en stadsdel i de västra delarna av Los Angeles och det är i Bel Air som de allra rikaste och mest förmögna människorna bor, däribland musikstjärnor och filmstjärnor men även högt uppsatta inom näringslivet.
Bel Air ligger i ett mycket kuperat område och vissa delar är lite otillgängliga vilket bidrar till en mer privat känsla.
Vill man känna av lyxen i Bel Air för en natt så skall man unna sig ett rum på femstjärniga Hotel Bel-Air, ett historiskt hotell från 50-talet. Hotellet kostar en slant men vem vill inte känna sig som en kändis om så bara för en natt när man ändå befinner sig i Drömmarnas Stad?

Downtown Los Angeles

Downtown Los Angeles är en del av centrala Los Angeles och dess ekonomiska centrum och här finns många skyskrapor med kontor och banker men det finns även bostäder Downtown L.A.
Walt Disney Concert Hall ligger också i Downtown Los Angeles och är hemarena till en av världens främsta orkestrar, LA Philharmonic men även en populär plats för annan världsmusik, klassisk musik och jazz.
Grand Central Market är en inomhus matmarknad som har funnits sedan 1917 och är väl värt ett besök.
När du ändå befinner dig Downtown Los Angeles så bör du även besöka utställningarna på The Grammy Museum.

Santa Monica

Santa Monica Beach är en välkänd strand i Los Angeles och det var på Santa Monica Beach som den populära serien Baywatch spelades in.
Santa Monica Beach är närmare 5 km lång och känd som en av den bästa strandlinjen i området pga den mjuka stranden.
Los Angeles kan vara svår att ta sig runt till fots men just området Santa Monica är väldigt promenadvänligt och längs stranden mot Stilla Havet finns även världens längsta “strand” cykelväg som är närmare 4,2 mil lång.
Längst ut på Santa Monica Pier hittar du nöjesparken Pacific Park som har bla ett stort pariserhjul, butiker och restauranger. Santa Monica Pier är över 100 år gammal.

Venice Beach

Venice Beach har något för alla, gammal som ung och är känd för sin färgglada strandpromenad och sina bohemiska bostadskvarter.
En bit in från Venice Beach kan du strosa runt och titta på alla mysiga hus längs kanalerna.
Längs den 2,5 kilometer långa strandpromenaden kommer du stöta på en hel del gatuförsäljare, artister och jonglörer för att bara nämna några.
Du kan även shoppa hantverk, konst och souvenierer eller ta en drink längs Venice Beach Boardwalk.
Om du vill röra på dig lite extra så finns det även en skateboardpark och utomhusgym i Venice Beach.

Long Beach

Long Beach är en riktig charterstad och den näst största staden i Los Angeles storstadsområde.
Long Beach är en hamnstad och är en av världens största sjöfartshamn och även den näst mest trafikerade containerhamnen i hela USA.
Varje år hålls en julbåtsparad kallad “Parade of 1000 lights” där man kan titta på båtar som smyckats med fantastisk julbelysning och åker runt utanför Long Beach.
I Long Beach kan du även besöka RMS Queen Mary, ett pensionerat havsfartyg som numera är permanent förtöjd och är en populär turistattraktion, hotell, museum och evenemangsanläggning i Long Beach.

Malibu

Malibu är en strandstad i Västra Los Angeles County och är känt för att många Hollywoodstjärnor och människor inom underhållningsindustrin bor här.
De flesta invånarna i Malibu bor nära havet vilket till stor del präglar Malibus karaktär.
Malibu utsätts regelbundet för intensiva kuststormar men är också extra utsatt för jorbävningar pga att Malibu ligger inom 80 km av San Andreas Fault (San Andreas Förkastningen, ett område där två kontinentalplattor möts och spänningar uppstår). I genomsnitt inträffar ett tiotal mikro- eller små skalv per dag.

Hitta billiga flyg här!

Free WordPress Themes, Free Android Games